Kleurplaten op basis van kaarten

UPDATE: Omdat de website heel weinig gebruikt werd, heb ik hem offline gehaald.

Kleuren voor volwassenen wordt steeds populairder. Een tijdje geleden maakte ik een webpagina waarmee het mogelijk is om een kleurplaat te maken op basis van een kaart van je buurt. Voorlopig bevat de databank alleen kaarten van België en Nederland. De website is te vinden op: https://kleuren.michelstuyts.be.

Technische achtergrond

De website wordt volledig opgebouwd met Open Source software. De geografische gegevens worden opgeslagen in een PostgreSQL databank aangevuld met de ruimtelijke extensie PostGIS. Die geografische databanken worden met behulp van Geoserver omgezet in een figuur met zwarte lijnen. Met behulp van PHP krijgen die figuren hun definitieve layout en worden ze als PNG-bestand weergegeven op de website. PHP wordt ook gebruikt om de PNG-figuren als PDF-bestand ter beschikking te stellen.

Gegevensbronnen

Per regio wordt een andere gegevensbron gebruikt voor het kaartmateriaal. Alle data gebruikt op de website is Open Data. Voor het Vlaams Gewest wordt gebruik gemaakt van het Grootschalig Referentie Bestand (GRB) van Informatie Vlaanderen. Voor het Brussels Gewest wordt gebruik gemaakt van OpenStreetMap data, zoals die ter beschikking gesteld werd door Metro Extracts. Voor het Waals Gewest wordt gebruik gemaakt van OpenStreetMap data, zoals die ter beschikking gesteld wordt door Geofabrik. Voor Nederland wordt er gebruik gemaakt van de Kadastrale Kaart aangeboden via PDOK voor de percelen. De gebouwen in Nederland zijn afkomstig van OpenStreetMap data, zoals die ter beschikking gesteld werd door Metro Extracts.

English version of this article

2 Replies to “Kleurplaten op basis van kaarten”

    1. De interesse in die website was zo beperkt en de kost om een online PostGIS databank en Geoserver met alle data en opmaak te onderhouden was te groot om deze te behouden. Mail me een locatie waarvoor je een kleurplaat wil en ik probeer je een PDF-bestand terug te mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.