Een plugin om weer te geven hoe snel elke plugin laad als QGIS opstart

Ik heb een eenvoudige QGIS plugin gemaakt die de QGIS python variabele qgis.utils.plugin_times weergeeft in een gemakkelijk te begrijpen venster. Het geeft de QGIS gebruiker meer duidelijkheid over welke plugins QGIS vertragen wanneer het programma opstart. Als je een plugin ontwikkelaar bent, kan je de snelheid van jou plugin vergelijken met andere plugins en op die manier proberen je code te optimaliseren. De plugin is beschikbaar op de OfficiĆ«le QGIS Plugin Repository als experimentele plugin. Je kan de plugin vanuit QGIS zelf downloaden als je de optie “Ook de experimentele plugins tonen” aanvinkt in Plugins | Extra. Als je de broncode wil bekijken, is die beschikbaar op Github.

English version of this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.