“Plugin Load Times” versie 1.1 beschikbaar

Deze week heb ik de nieuwste versie van “Plugin Load Times” voor QGIS in de officiële QGIS Plugin Repository geplaatst. In deze versie 1.1 is de gebruikersinterface sterk geoptimaliseerd en vanaf nu is het mogelijk om de resultaten te sorteren op laadtijd. Als je een bug ontdekt in de plugin kan je die altijd melden via de Github-issue-pagina. De broncode kan je gerust eens bekijken op de Github-pagina van deze QGIS plugin. Suggesties voor verbeteringen aan de plugin zijn altijd welkom.

 

Nog even ter verduidelijking: deze plugin geeft alleen informatie over hoe snel een plugin laad bij het opstarten van QGIS. Het zegt niets over hoe snel de plugin effectief zijn taak doet, maar dat weet je wel als je de plugin gebruikt. De gegevens die de plugin weergeeft zijn afkomstig van de QGIS Python variabele qgis.utils.plugin_times. Je zal merken dat deze niet elke keer als je QGIS opstart hetzelfde zijn, omdat er verschillende factoren zijn die de laadsnelheid van een plugin bepalen. 

English version of this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.