QuickCRS voor QGIS 2.x beschikbaar

QuickCRSRecent heb ik mijn nieuwe QGIS plugin ‘QuickCRS’ als experimenteel geüpload naar de officiële QGIS Python Plugins Repository. Als je de optie “Ook de experimentele plugins tonen” aanvinkt in Plugins|Extra, kan je de laatste nieuwe versie rechtstreeks vanuit QGIS 2.x installeren. Ik ben nog bezig aan een versie voor QGIS 3.x.

‘QuickCRS’ is een heel simpele QGIS plugin. Je kan er de Project CRS mee aanpassen en On-The-Fly Reprojectie (OTF) aanzetten met slechts één klik op een knop. De eerste keer dat je deze plugin gebruikt, moet je opgeven wat jou favoriete CRS is. Vanaf dan kan je het Project CRS instellen en OTF aanzetten door op QuickCRS knop te klikken.Als je een andere CRS als favoriet wil instellen, dan kan je de instelling daarvan terugvinden in het menu Plugins|QuickCRS|Settings for QuickCRS If you want to change your favorite CRS, this setting can be found in the Plugins Menu.

Het probleem dat gerapporteerd werd in verband met de installatie van ‘QuickCRS’ in QGIS voor Mac, werd opgelost in versie 0.3.4. ‘QuickCRS’ werkt nu op Windows, Linux en Mac.

English version of this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.