ZoomToBelgium: In QGIS een knop om snel naar je eigen gemeente in te zoomen

Ik heb voor QGIS een plugin gemaakt die een knop toevoegt waarmee je snel naar je eigen gemeente kan inzoomen. De eerste keer dat je op de knop klikt, moet je de gemeente selecteren waarnaar je wil inzoomen. De volgende keer dat je op die knop klikt, zal je automatisch naar die gemeente inzoomen. Als je daarna van gemeente wil wisselen, kan je via het menu Plugins – ZoomToBelgium een andere gemeente kiezen.

De plugin werkt zowel in QGIS versie 2 (sinds versie 2.14) als in de nieuwe QGIS 3 (getest in 2.99 master).

Momenteel is deze plugin als experimenteel beschikbaar in de officiĆ«le QGIS Plugin Repository. Je kan daarom de plugin vanuit QGIS zelf downloaden als je de optie “Ook de experimentele plugins tonen” aanvinkt in Plugins | Extra. De broncode van de plugin is beschikbaar op Github.

Als je bugs tegenkomt in de plugin, kan je die melden via Github.

One Reply to “ZoomToBelgium: In QGIS een knop om snel naar je eigen gemeente in te zoomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.