Een QGIS “Random” stijl voor tijdens de feestdagen

Ik heb een nieuwe stijl gemaakt om te gebruiken op puntlagen in QGIS. Het thema van deze stijl is de feestdagen, maar eigenlijk is het een mooi voorbeeld van het random maken van stijlen in QGIS. De sterren staan op de plaats van de puntobjecten in de kaartlaag, maar hun kleur veranderd telkens er een interactie is met de kaart (zoomen, verplaatsen, selecteren,…). Tegelijkertijd worden er kerstbomen aan de kaart toegevoegd binnen de “Bounding Box” van de kaartlaag. Elke keer dat er een interactie is met de kaart, komen de kerstbomen op een andere plaats terecht. Voor ieder punt in de kaartlaag, worden er 3 kerstbomen weergegeven.

Details over deze stijl zijn te vinden op mijn QGIS Geometry Generator voorbeelden repository.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.