Een gebouwenposter maken in QGIS met behulp van Geometry Generator

Recent verschenen er verschillende artikels op het internet over het maken van Building Footprint Posters en Straat Patroon Generatoren. In QGIS is het eenvoudig om dergelijke illustraties te maken met Geometry Generator.

Ik heb een voorbeeld in QGIS gemaakt waarin ik de Geometry Generator gebruik om een gebouwenkaartlaag te clippen tot op 500 meter rondom het midden van de kaart. Als je dan de kaart verplaatst in QGIS, wordt er een ander deel van de kaart onmiddellijk geclipt. Op deze manier is het super eenvoudig om aan te passen voor welk gebied je een poster wil maken..

Je kan data van bijvoorbeeld OpenStreetMap of het GRB gebruiken om een kaart te maken van het gebied dat je interesseert.

Het voorbeeld dat ik gemaakt heb, inclusief QML-bestand, voorbeelddata en een voorbeeld projectbestand kan je terugvinden en downloaden vanop mijn GitLab-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.