Gebouwenposters op basis van 3D GRB

Nadat ik op LinkedIn een link naar het vorige artikel over Gebouwenposters maken in QGIS deelde, kreeg ik daar de vraag of het mogelijk is om gebouwhoogtes toe te voegen aan dergelijke gebouwenkaarten. In Vlaanderen hebben we het geluk dat we dergelijke informatie niet zelf moeten samenstellen op basis van DTM en DSM bestanden, maar dat het Agentschap Informatie Vlaanderen het 3D GRB verspreidt, waarin per gebouw die informatie vervat zit.

Daarom heb ik in QGIS voor Edegem, Kontich en Stad Antwerpen een variant gemaakt op de gebouwposters waarbij de gebouwen ingekleurd zijn naargelang de bouwhoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.