Lijst met webservices met data voor België nu ook in het Engels en Frans

Sinds enkele jaren houd ik 4 webpagina’s bij met lijsten van WMS, WFS, WMTS en XYZ tile services die gegevens voor België bevatten. Toen ik recent de FOSS4G Belgium conferentie bijwooonde in Brussel, werd duidelijk dat deze webpagina’s redelijk populair zijn bij Nederlandstalige GIS’ers op de conferentie. De WMS pagina kwam zelfs voor op één van de slides van de keynote door OGC voorzitter Bart De Lathouwer.

Tot voor kort waren deze pagina’s alleen in het Nederlands beschikbaar, maar nu heb ik ze vertaald naar het Engels en het Frans. Op deze manier kunnen mensen die het Nederlands niet machtig zijn, ook deze pagina’s gebruiken. De webpagina’s bevatten informatie over de beschikbare kaartlagen en projecties in deze services. Je kan er ook QGIS import bestanden downloaden waarmee je in een paar klikken al deze services kan importeren in QGIS, met behulp van het gedownloade XML-bestand.

Deze webpagina’s met een overzicht van de beschikbare webservices, kunnen gevonden worden op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.