Versie 2.0.1 van ZoomToBelgium voor QGIS beschikbaar

Vorige week heb ik een nieuwe versie van mijn QGIS plugin ZoomToBelgium uitgebracht. Deze plugin helpt je om naar één van de administratieve grenzen in België te zoomen met één klik op een knop. In de front end van de plugin ga je niet veel verschil merken met versie 1.x van de plugin, maar in de back end werd de plugin geüpdatet om hem later eenvoudiger te kunnen updaten. Deze nieuwe versie is alleen beschikbaar voor QGIS 3.x. QGIS 2 wordt niet langer ondersteund.

De plugin kan geïnstalleerd worden vanuit QGIS zelf, omdat hij beschikbaar is in de officiële QGIS plugin repository. De eerste keer dat je de plugin gebruikt, zal hij komen vragen naar welke grens je wil zoomen. Nadien zal je door op de knop te klikken, steeds naar jouw geselecteerde grens zoomen.

Nadien kan je altijd een andere grens selecteren in het plugins menu via het “Selecteer een administratieve grens” venster, zoals het boven deze blog post te zien is.

Als je een bug vindt in de plugin, of je hebt een geweldig idee om hem te verbeteren, kan je dat altijd laten weten via de issue tracker op GitLab.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.