De oude Google API om Street View opname data te controleren vervangen door de nieuwe API in mijn scripts

In het verleden schreef ik meerdere blog posts over hoe je een kaart met een overzicht van de Google Street View opname data kan maken. Op 29 december 2020 merkte ik dat de oude onofficiële Google API die ik daarvoor gebruikte, niet meer werkte. Gelukkig heeft Google ondertussen een nieuwe officiële API waarmee je dezelfde informatie kan opvragen. Daarom heb ik al mijn scripts geüpdatet om de nieuwe JSON bestand gebruikt in plaats van het ouden XML bestand.

Het nadeel van de nieuwe API is wel dat je in de Google Cloud Console een API key voor de “Street View Static API” moet aanvragen en dat je je betaalgegevens moet ingeven in de “Billing” module van de Google Cloud Console. Gelukkig is het gratis om metadata van Streetview gegevens op te vragen. Het opvragen van Streetviewbeelden zelf via de API kost wel geld.

De aangepaste blog posts kunnen gevonden worden op:

De gegevens van met Streetview opname data voor Antwerpen, Kontich en Edegem kan gedownload worden van https://gis-projects.gitlab.io/streetview-opname-data/, maar het zal ongeveer een maand duren om alle 538583 punten te updaten. Dit betekent dat de gegevens up-to-date zullen zijn tegen eind januari 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.