Zoekmogelijkheid toegevoegd aan mijn websites met geo webservices

Sinds enkele jaren houd ik 5 websites bij met lijsten met WMS, WFS, OGC API Features, WMTS en XYZ tile services die data bevatten voor België. Tot nu toe moest je door die pagina’s scrollen om de webservice te vinden die je zocht. Dat maakte het moeilijk om de juiste webservice te vinden.

Recent heb ik de layout van mijn websites een update gegeven waardoor ze beter leesbaar zijn. Kort daarna heb ik een eenvoudige zoekfunctionaliteit toegevoegd om webservices te vinden in mijn databank. Het is een zoekvak per type webservice, dus je gaat bijvoorbeeld op de WMS website geen WFS services vinden. Misschien dat ik in de toekomst wel een gemeenschappelijk zoekmogelijkheid toevoeg die alle types webservices tegelijk kan doorzoeken.

Er staat een zoekvak bovenaan elke pagina en dat kan je gebruiken om op trefwoorden te zoeken. Het is een hele basis zoekfunctionaliteit die zoekt naar de exacte tekst die je hebt opgegeven. Dus als je bijvoorbeeld zoekt naar “recente ortho foto” ga je waarschijnlijk niets vinden, omdat die exacte tekst in die volgorde nergens voorkomt in mijn databank. als je daarentegen zoekt naar “ortho” ga je een heel reeks webservices opgelijst krijgen op de WMS, WMTS of XYZ tiles websites die het wordt “ortho” bevatten in hun titel, beschrijving of url. Ik ga proberen om deze zoekfunctionaliteit nog te verbeteren in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.